ΚΟΣΜΟΣ

Αir Albania: H Αλβανία απέκτησε τον δικό της εθνικό αερομεταφορέα (pics)

Αir Albania: H Αλβανία απέκτησε τον δικό της εθνικό αερομεταφορέα (pics)

Το «παρθενικό» ταξίδι του μοναδικού αλβανικού Airbus έγινε την περασμένη Παρασκευή,14/9/2018,από τα Τίρανα στην Κωνσταντινούπολη μετ’ επιστροφής και μετέφερε 80 Αλβανούς φοιτητές

Αεροπορική εταιρεία απέκτησε η Αλβανία. Μια αεροπορική εταιρεία, που ουσιαστικά είναι δημιούργημα της Turkish Airlines, καθώς το μοναδικό αεροσκάφος του Αλβανικού αερομεταφορέα, ένα Airbus A319, παραχωρήθηκε από την τουρκική εταιρεία. Η Air Albania σχεδιάζει να προμηθευθεί στο μέλλον δυο ακόμα A320 για να εξυπηρετήσει και άλλους προορισμούς εκτός από την Κωνσταντινούπολη. Στο αεροδρόμιο των Τιράνων «Μητέρα Τερέζα» βρίσκονταν ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης και αξιωματούχοι της Turkish Airlines και ο φυσικά ο Τούρκος πρέσβης Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ.

Ο Ράμα στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας ότι «χωρίς την πρωτοβουλία και τη γενναιόδωρη υποστήριξη του προέδρου Ερντογάν, το έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί». «Το συναίσθημα είναι υπέροχο ειδικά ανάμεσα σε φίλους της θυγατρικής των ιδιοκτητών καθώς εκπληρώνεται άλλη μια δέσμευση προς τους συμπολίτες, ένα όνειρο που φαίνονταν αδύνατο στην υπό την ερυθρόμαυρη σημαίας μας, αεροπορική εταιρεία, «Air Albania» κατέληξε ο Αλβανός πρωθυπουργός.