ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ πρότεινε στην Ισπανία να χτίσει τείχος στη Σαχάρα για να προστατευτεί από τους μετανάστες

Ο Τραμπ πρότεινε στην Ισπανία να χτίσει τείχος στη Σαχάρα για να προστατευτεί από τους μετανάστες

Μετά το τείχος στο Μεξικό, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε στον ΥΠΕΞ της Ισπανίας την κατασκευή τείχους ακόμα και στην έρημο της Σαχάρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. Κάτι, που πρακτικά είναι αδύνατον να συμβεί.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Τζοζέπ Μπορέλ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την κατασκευή ενός τείχους μήκους 4.800 χιλιομέτρων στην έρημο.

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε έγινε η συζήτηση αυτήν με τον Αμερικανό πρόεδρος αλλά εκτιμάται ότι έγινε τον Ιούνιο που ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας της Ισπανίας στον Λευκό Οίκο.

«Τα σύνορα της Σαχάρας δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας σύνορα με το Μεξικό» δήλωσε σύμφωνα με τον ίδιο, προφανώς αγνοώντας το μέγεθος της ερήμου.

Επίσης, η πρόταση αυτή είναι μάλλον ανεφάρμοστη καθώς στη Σαχάρα, η Ισπανία κατέχει μόνο δύο μικρούς θύλακες στη Βόρεια Αφρική - τη Θέουτα και τη Μελίγια - και ένα τέτοιο τείχος θα πρέπει να χτιστεί σε ξένο έδαφος.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό μας μετέφερε ο υπουργός, αλλά δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια για τις παρατηρήσεις του», δήλωσε Ισπανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο παρά ένα η παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης - Όχι στο τείχος με το Μεξικό