Μαχητικά τζετ TF-X: Ο Ερντογάν εξοπλίζει την Τουρκία για πόλεμο και αναζητά συνεργάτες στο εξωτερικό

Newsbomb

Μαχητικά τζετ TF-X: Ο Ερντογάν εξοπλίζει την Τουρκία για πόλεμο και αναζητά συνεργάτες στο εξωτερικό

Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τους διεθνείς κατασκευαστές κινητήρων προκειμένου να εμπλακούν στο πρόγραμμα της Τουρκίας για την κατασκευή εθνικών μαχητικών τζετ TF-X, δήλωσε σήμερα 8 Νοεμβρίου ο διευθυντής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ.

 

 

Πέρυσι, ο τουρκικός όμιλος Κέιλ (Kale Group) ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη μηχανολογική εταιρία Rolls-Royce που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κατασκευή κινητήρων για αεροπλάνα, περιλαμβανομένων των κινητήρων των τζετ, μετά την υπογραφή από τη Βρετανία και την Τουρκία αμυντικής συμφωνίας αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή τουρκικών μαχητικών τζετ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας σε μια τελετή για την υπογραφή συμφωνίας με την TR Motors για την παραγωγή των τζετ, ο Ντεμίρ είπε πως διεξάγονται συνομιλίες με τη Rolls Royce, όμως λαμβανομένης υπόψη της διάρκειας του προγράμματος, η Άγκυρα θα αποτιμήσει διεθνείς προσφορές. Είπε ακόμη πως η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των εθνικών της αρμάτων μάχης Altay.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved