ΚΟΣΜΟΣ

G20 - Σύμβουλος αμερικανικής προεδρείας: Το δείπνο Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ πήγε «πολύ καλά»

G20 - Σύμβουλος αμερικανικής προεδρείας: Το δείπνο Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ πήγε «πολύ καλά»

Οι συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο δείπνο τους στο περιθώριο της συνόδου της G20 του Μπουένος Άιρες πήγαν «πολύ καλά», διαβεβαίωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το πολυαναμενόμενο δείπνο εργασίας των δύο ηγετών, που καταγράφηκε την ώρα που οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν σταματούν να κλιμακώνονται.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση αργότερα.

Όταν κάθισαν στο τραπέζι για το δείπνο εργασίας, που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες, ο Τραμπ είπε απευθυνόμενος στον Σι πως η ελπίδα του ήταν πως θα κατάφερναν να πετύχουν «κάτι σπουδαίο». Ο Ρεπουμπλικάνος αναχώρησε μετά το τέλος των συνομιλιών για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής προς την Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση των δύο ηγετών καταγράφηκε μετά τη συμφωνία της Ομάδας των Είκοσι, όπως εκφράστηκε στην τελική ανακοίνωση της συνόδου, να αναμορφωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε νίκη για τον Τραμπ, μέγα επικριτή του.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων