ΚΟΣΜΟΣ

«Κόλαση» φωτιάς στη Βραζιλία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε παραγκούπολη – Καίγονταν μέσα στον ύπνο τους

«Κόλαση» φωτιάς στη Βραζιλία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε παραγκούπολη – Καίγονταν μέσα στον ύπνο τους

Τουλάχιστον 600 σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός σήμερα τα ξημερώματα 18 Δεκεμβρίου, σε μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε φτωχή συνοικία του Μανάους, στην πολιτεία Αμαζόνας, στη Βραζιλία, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

«Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αστική πυρκαγιά στην ιστορία της πόλης του Μανάους» δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας της αρχής πολιτικής προστασίας της πολιτείας Ερμοτζένες Ραμπέλο.

Η φωτιά, που ξεκίνησε νωρίς το βράδυ, τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στα μεσάνυχτα και στη μάχη με τις φλόγες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες. Τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία διότι εισέπνευσαν καπνό, όμως ο τελευταίος απολογισμός των αρχών δεν αναφέρει κάποιον σοβαρά τραυματία.



Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη φτωχή συνοικία Εντουκάντος, κοντά στο κέντρο του Μανάους. Πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, που αποτελείται κυρίως από επισφαλείς ξύλινες κατοικίες, πάνω σε πιλοτές, οι οποίες μπορούν γρήγορα να γίνουν παρανάλωμα του πυρός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφάλειας της πολιτείας, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από μια χύτρα ταχύτητας. Οι φλόγες γρήγορα εξαπλώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή. Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους πανικόβλητοι, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούσαν, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρόσβαση των πυροσβεστών ήταν πολύ δύσκολη λόγω των στενών δρόμων της συνοικίας. Χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν γερανοί για να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και να επιτραπεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.



Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail