Δέος: Το πρόσωπο του Χριστού όταν ήταν παιδί – Συγκλονιστική ανακάλυψη ερευνητών (pics)

Σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους χρησιμοποίησαν αστυνομικοί στην Ιταλία προκειμένου να δημιουργήσουν την εικόνα του Ιησού Χριστού ως παιδί.

Δέος: Το πρόσωπο του Χριστού όταν ήταν παιδί – Συγκλονιστική ανακάλυψη ερευνητών (pics)
Οι ερευνητές βασίστηκαν στο αποτύπωμα της «Ιεράς Σινδόνης»
2'

Ερευνητές της ιταλικής αστυνομίας υποστηρίζουν ότι αποκάλυψαν πώς έμοιαζε ο Ιησούς Χριστός, όταν ήταν παιδί, βασιζόμενοι στην τεχνολογία και στο διασημότερο κειμήλιο του κόσμου, την «Ιερά Σινδόνη».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, ερευνητές της ιταλικής αστυνομίας χρησιμοποιώντας την «Ιερά Σινδόνη», το ύφασμα που υποτίθεται ότι κάλυψε το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του, παρήγαγαν μια εικόνα σε φωτογραφική απεικόνιση από το αρνητικό της εικόνας του προσώπου που εντυπώθηκε στο ύφασμα.

Από τη φωτογραφία που προέκυψε αντέστρεψαν τη διαδικασία ενηλικίωσης, για να δημιουργήσουν μια εικόνα του νεαρού Ιησού, μειώνοντας το μέγεθος του σαγονιού, ανασηκώνοντας το πηγούνι και ισιώνοντας το σχήμα της μύτης.

Η εικόνα του Ιησού ως παιδί καθώς και οι μέθοδοι που εφαρμόστηκαν από τους ερευνητές για να δημιουργηθεί, θα αποτελέσουν το αντικείμενο ενός νέου προγράμματος στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας.

Η τεχνική αντιστρέφει με αποτελεσματικό τρόπο τη μέθοδο, με την οποία η αστυνομία της Ιταλίας συνηθίζει να φτιάχνει τα σκίτσα που απεικονίζουν την παρούσα φυσιολογία των προσώπων από εγκληματίες - ακόμη και «νονών» της Μαφίας - που αναζητούνται από τις Αρχές για δεκαετίες ολόκληρες.

Δείτε εικόνες:

Τέτοιου είδους τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να ταυτοποιηθεί η εικόνα του αρχιμαφιόζου Μπερνάρντο Προβεντσάνο, από μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί το 1959. Χάρη σε αυτές τις τεχνικές, ο Προβεντσάνο συνελήφθη το 2006.

Η μήκους 4,26 μέτρων σινδόνη, φτιαγμένη από λινό ύφασμα ψαροκόκαλου, φαίνεται ότι απεικονίζει το εμπρόσθιο και το οπίσθιο εντύπωμα ενός γενειοφόρου άνδρα με μακριά μαλλιά.

Το σώμα που φαίνεται εντυπωμένο στο ύφασμα φαίνεται να φέρει πολλαπλά τραύματα που έμοιαζαν να προέρχονται από σταύρωση.

Η «Ιερά Σινδόνη» αναμένεται να εκτεθεί δημοσίως στον καθεδρικό ναό του Τορίνο, με εκατομμύρια επισκέπτες να αναμένονται στην περιοχή. Μάλιστα ο Πάπας Φραγκίσκος έχει προγραμματίσει προσκύνημα ενώπιον του ιερού κειμηλίου για τις 21 Ιουνίου.

Ωστόσο, η ευρηματικότητα της ιταλικής αστυνομίας θεωρείται πιθανό πως θα ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τη γνησιότητα της εικόνας πάνω στην οποία βάσισαν την έρευνά τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή