Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πετούν καρότα και πατάτες από ελικόπτερα στα ζώα που λιμοκτονούν

Newsbomb

Ελικόπτερα επιστρατεύθηκαν για να βρουν τροφή χιλιάδες πεινασμένα άγρια ζώα που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Οι Αρχές της της Νότιας Νέας Ουαλίας, ξεκίνησαν επιχειρήσεις παροχής τροφίμων με ρίψεις από αέρος, πετώντας χιλιάδες κιλά καρότων και γλυκοπατάτας σε περιοχές με πληθυσμούς καγκουρό γουάλαμπι.

Το Εθνικό Πάρκο της Νέας Νότιας Ουαλίας και η Υπηρεσία Άγριας Ζωής ξεκίνησαν πρόσφατα την «Επιχείρηση Rock Wallaby» για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της διατροφής των ζώων που στις καμένες περιοχές αδυνατούν να τραφούν.

Μέχρι στιγμής έχουν ρίξει πάνω από δύο τόνους λαχανικών στα ζώα και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται.

Την ίδια στιγμή, οι πυροσβέστες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαινόταν στη χώρα ανεξέλεγκτη εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, την ώρα που αναμένεται να σημειωθούν και βροχοπτώσεις.

Οι πυροσβέστες στη Νέα Νότια Ουαλία εξήγησαν ότι επιτέλους σήμερα κατάφεραν να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν εκτός ελέγχου στην ορεινή περιοχή Γκόσπερς, βορειοδυτικά του Σίδνεϊ.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι «μένει μία μικρή περιοχή», όμως «η πρόβλεψη για περιορισμό (της πυρκαγιάς) είναι ελπιδοφόρα».

Αυτή η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε εθνικό πάρκο της Αυστραλίας κατέκαψε μία περιοχή τρεις φορές το μέγεθος του Λονδίνου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η κόρη του πασίγνωστου Έλληνα ηθοποιού που συνελήφθη (pics)

Μικρή Μαντλίν: «Δυστυχώς, το κοριτσάκι...» - Νέα στοιχεία