Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στον αέρα: Αμερικανικό μαχητικό «παρενόχλησε» ιρανικό αεροπλάνο - Τραυματίστηκαν επιβάτες

Newsbomb

Αμερικανικό μαχητικό πέταξε κοντά στο ιρανικό επιβατικό αεροπλάνο Mahan Air πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, αναγκάζοντας τον πιλότο να αλλάξει απότομα υψόμετρο για να αποφύγει τη σύγκρουση, τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες.

Το ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος επέστρεψε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο και μόνο μερικοί τραυματίστηκαν, δήλωσε στο Reuters ο Φαντί Χασάν, επικεφαλής του αεροδρομίου της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το F-15 έκανε αναγνώριση «στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων» προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των στρατιωτών στη στρατιωτική βάση Αλ Τανφ. Κατά την ίδια ανακοίνωση από την US Central Command το αμερικανικό μαχητικό βρέθηκε σε ασφαλή απόσταση 1.000 μέτρων. «Όταν ο πιλότος του F-15 ταυτοποίησε το αεροπλάνο ως επιβατικό αεροσκάφος της Mahan Air, στη συνέχεια απομακρύνθηκε με ασφάλεια» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε βίντεο μέσα από το αεροπλάνο επιβάτες έχουν καταγράψει το αμερικανικό μαχητικό να πετάει κοντά στο ιρανικό αεροπλάνο ο πιλότος του οποίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRIB, έκανε «βουτιά» για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Δείτε παραπάνω το βίντεο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - Θερμό επεισόδιο: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» - Έτοιμη η Ελλάδα για το Oruc Reis