Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Μέσα στο «παλάτι» του Ρώσου προέδρου - Η απόλυτη χλιδή

Newsbomb

Το video έδωσε στη δημοσιότητα ο αντίπαλός του, Αλεξέι Ναβάλνι.

Έρευνα του ιδρύματος «Καταπολέμησης της Διαφθοράς» (FBK) του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Aλεξέι Ναβάλνι αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με μία άλλη πολυτελή κατοικία του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, που διαθέτει εκτός από στάβλους και γήπεδο γκολφ, ένα τεράστιο συγκρότημα spa που περιλαμβάνει και θαλάμους κρυοθεραπείας.

Η πολυτελής αυτή κατοικία του Πούτιν βρίσκεται πάνω από τη λίμνη Βαλντάι στη βορειοδυτική Ρωσία.

Χρησιμοποιώντας δορυφορικά και τηλεοπτικά πλάνα, εταιρικά αρχεία, φωτογραφίες και άλλα δεδομένα, οι ερευνητές έχουν δώσει στη δημοσιότητα την κάτοψη και μερικές από τις πρώτες φωτογραφίες της υπερπολυτελούς κατοικίας κοντά στο Βαλντάι, την πιο αγαπημένη και μυστική βίλα του Ρώσου προέδρου.

Ενώ ένα τμήμα της ανήκει στο κράτος και προορίζεται για δημόσια χρήση, το πιο πολυτελές κομμάτι του αρχοντικού έχει μετατραπεί σε «παιδική χαρά» για τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους δίνοντας έμφαση στον τομέα της ευεξίας και της υγείας.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε ένα συγκρότημα spa 7.000 τετραγωνικών μέτρων, η κάτοψη του οποίου δείχνει μια πισίνα με βατήρα, αίθουσες μασάζ, και άλλες ανέσεις, όπως κι έναν θάλαμο κρυοθεραπείας που επίσης ενοικιάζεται από τον στενό φίλο του Πούτιν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος έχει βάλει στον κουμπαρά του περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (25,8 εκατομμύρια λίρες) την τελευταία δεκαετία.

Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα την ίδια ώρα που ο Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει σε απεργία πείνας σε ρωσική φυλακή με τους υποστηρικτές του να ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στη Λήμνο: Νεκρός 23χρονος στρατιώτης που υπηρετούσε τη θητεία του