Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με Ρώσο πιλότο στα χέρια των Ουκρανών: «Συγγνώμη, εκτελούσαμε εντολές»

Newsbomb

Viral έχει γίνει το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα media της Ουκρανίας και στο οποίο απεικονίζεται Ρώσος πιλότος να έχει πιαστεί αιχμάλωτος και να «ομολογεί» εγκλήματα, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βίντεο, ο Ρώσος πιλότος αιχμαλωτίστηκε στις 6 Μαρτίου όταν το αεροσκάφος του καταρίφθηκε, ενώ το όνομά του, όπως ο ίδιος είπε, είναι Μαξίμ Κριστόπ. «Στη διάρκεια της αποστολής μας, συνειδητοποιήσαμε ότι ο στόχος δεν ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά κτήρια κατοικιών, ειρηνικών και αθώων ανθρώπων», λέει στο βίντεο ο Ρώσος πιλότος, όντας αιχμάλωτος των Ουκρανών.

«Εκτελέσαμε εγκληματικές εντολές», είπε ο Κριστόπ προσθέτοντας πως δέχθηκε πυρά από την αεράμυνα της Ουκρανίας κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει αιχμάλωτος. «Αναγνωρίζω το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξα, ζητάω συγχώρεση από όλο τον ουκρανικό λαό, για τη δυστυχία που προκάλεσα», προσθέτει σε άλλο σημείο.

Ο Ρώσος πιλότος είπε ακόμα πως «θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τελειώσει γρήγορα αυτός ο πόλεμος, και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι για τη γενοκτονία των Ουκρανών στη δικαιοσύνη. Προειδοποιώ το στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σταματήσει να κάνει εγκλήματα πολέμου κατά αθώων ανθρώπων στην Ουκρανία».

Κλείνοντας, ο Κριστόπ ανέφερε πως «νομίζω ότι έχουμε ήδη χάσει αυτόν τον πόλεμο».