Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Iράν: Ο οδηγός ταξί που έγινε σύμβολο των αντικαθεστωτικών - Ο viral χορός στην ψαραγορά (βίντεο)

Newsbomb

Ένας οδηγός ταξί στο Ιράν είναι το νέο σύμβολο αντίστασης στη χώρα, ξεσηκώνοντας τα πλήθη με το χορό και το τραγούδι του

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία ενός οδηγού ταξί από το Ιράν που έγινε σύμβολο αντίστασης στη χώρα. Οι χορευτικές κινήσεις του σε μια ψαραγορά έγιναν viral και ο ίδιος ήρωας κατά του καθεστώτος, καθώς οι αρχές έδρασαν γρήγορα για να περιορίσουν τα βίντεό του.

Ο 70χρονος, γνωστός ως «Θείος Σαντέκ», τραγουδά και χορεύει στην παραλιακή πόλη Ραστ, όπου πλήθη συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τη ζωηρή παράστασή του. Ένα από τα βίντεο του έχει κατακλύσει τα ιρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι αρχές στην πόλη της Κασπίας Θάλασσας το θεώρησαν παραβίαση των ισλαμικών κανόνων.

Ο λογαριασμός του στο Instagram, ο οποίος έχει πάνω από 675.000 ακόλουθους, έκλεισε προσωρινά. Η απόφαση πυροδότησε κύμα δημόσιας αγανάκτησης και οι άνθρωποι σε όλο το Ιράν άρχισαν να δημοσιεύουν βίντεο σε ένδειξη αλληλεγγύης. Πολλοί είδαν το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του ως το τελευταίο παράδειγμα της μισαλλοδοξίας και της άγριας καταστολής από τις αρχές στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Με φόντο τις αυξανόμενες πιέσεις, οι αρχές ήραν έκτοτε την απαγόρευση του λογαριασμού του «Θείου Σαντέκ» στο Instagram και επέτρεψαν να δημοσιοποιηθούν ξανά οι προηγούμενες εμφανίσεις του.