Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί ακινητοποίησαν με τέιζερ ανήμπορη γυναίκα

Newsbomb

Ένα ακόμη περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας έρχεται να ταράξει τα ήδη φουρτουνιασμένα νερά στις ΗΠΑ, καθώς εκπρόσωποι του Νόμου ακινητοποίησαν με τέιζερ γυναίκα, επειδή τους βιντεοσκόπησε να χτυπούν άνδρα στον οποίο είχαν περάσει χειροπέδες!

Η 36χρονη Κιάντζα Μουάμπα συνελήφθη στη Βαλτιμόρη τον περασμένο Μάρτιο καθώς απαθανάτιζε με το κινητό της τηλέφωνο τη βίαιη σύλληψη ενός άνδρα. Και μπορεί - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της – οι αστυνομικοί να έσβησαν το video, ωστόσο αυτό είχε ήδη ανέβει στο λογαριασμό της στο icloud, με αποτέλεσμα να το δώσει στη δημοσιότητα, προκαλώντας νέα θύελλα αντιδράσεων.

«Μου λέτε ότι δεν μπορώ να βιντεοσκοπήσω; Θα παρκάρω, θα παρκάρω», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο η άτυχη γυναίκα, ενώ λίγο αφότου ένας αστυνομικός τη διατάζει να βγει από το αυτοκίνητό της φωνάζει: «Με καίει, με καίει», πιθανότατα από το τέιζερ.

Λίγα λεπτά μάλιστα αργότερα η Μουάμπα συνελήφθη κατηγορούμενη ότι επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό της τους δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων ακούγεται να λέει στο video ντοκουμέντο: «Είσαι μία ηλίθια σκύλα, το ξέρεις αυτό;».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης ζητώντας αποζημίωση 7 εκατ. δολαρίων…