Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί ακινητοποιούν χωρίς λόγο ηλικιωμένο με τέιζερ!

Newsbomb

Σάλο και νέα σφοδρή θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα νέο video που είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, με έναν ηλικιωμένο - αυτή τη φορά - να πέφτει θύμα κατάχρησης αστυνομικής εξουσίας.

Ο άτυχος παππούς γίνεται μάρτυρας υπέρμετρης αστυνομικής βίας, καθώς ένα από τα όργανα της τάξης τον ακινητοποιεί με τέιζερ και ενώ αυτός έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, χωρίς καμία διάθεση να προβάλει την παραμικρή αντίσταση!

Στο video που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας στη Φλόριντα, φαίνονται δύο αστυνομικοί να έχουν σταματήσει για τυπικό έλεγχο ένα «ύποπτο» αυτοκίνητο. Μόλις ωστόσο ο οδηγός βγαίνει από αυτό, οι εκπρόσωποι του Νόμου βλέπουν στο πρόσωπο του ηλικιωμένου άνδρα την… ασύμμετρη απειλή και αποφασίζουν να κάνουν πάνω του επίδειξη των… ράμπο ικανοτήτων τους. Αφού λοιπόν ο ένας από αυτούς τού στρίβει το χέρι πίσω από την πλάτη, το έτερον… ήμισυ εξαλείφει την απειλή με τέιζερ, αναισθητοποιώντας το κακόμοιρο θύμα.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι δύο αστυνομικοί, σε μία ακόμη επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου, περνούν ακολούθως χειροπέδες στον ηλικιωμένο, αδιαφορώντας για την υγεία του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η αστυνομία της Φλόριντα – η οποία έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για υπερβολική χρήση των συσκευών ηλεκτρικής εκκένωσης - αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, σημειώνοντας απλά πως διεξάγεται σχετική έρευνα.

Σύμφωνα πάντως με τη Διεθνή Αμνηστία, μόνο τη χρονική περίοδο 2001-2008, τουλάχιστον 351 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από taser αστυνομικών.