ΚΟΣΜΟΣ

Ράγισε καρδιές 40χρονη μητέρα: Τα 17 δώρα που άφησε στην κόρη της πριν πεθάνει (vid)

Συγκλονίζει τη γειτονική Ιταλία η ιστορία της Ελίζα Τζιρότο, μιας 40χρονης γυναίκας, μητέρας ενός 17χρονου κοριτσιού, η οποία πέθανε, αφού προηγουμένως είχε αφήσει συνολικά 17 δώρα στην κόρη της, ένα για κάθε γιορτή γενεθλίων, μέχρι να ενηλικιωθεί.

Η Τζιρότο έχασε την μάχη κατά μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής καρκίνου, στον ιταλικό Βορρά. Όταν οι γιατροί, όμως, την πληροφόρησαν ότι θα μπορούσε να ζήσει μόνον για άλλους δυο μήνες, η Ελίζα είπε στον σύντροφό της: «Νόμιζα ότι θα είχα λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε κι έτσι».

Παντρεύτηκαν αμέσως και από εκείνη την στιγμή, η Ελίζα Τζιρότο αποφάσισε να αφιερωθεί μόνον στην μικρή της κόρη, στην Αλίτσε, η οποία είχε γεννηθεί πριν από έναν χρόνο. Της αγόρασε δεκαεπτά δώρα, ένα για κάθε της γενέθλια. Κούκλες, μαριονέτες, βιβλία, αλλά και μια μεγάλη υδρόγειο σφαίρα, με σημαίες πάνω σε όλες τις πόλεις τις οποίες η Ελίζα θα ήθελε να μπορούσε να επισκεφθεί με την κόρη της.

«Τi amerò per sempre (θα σε αγαπώ για πάντα) come farò senza di te (τι θα κάνω χωρίς εσένα), il mio capolavoro (το αριστούργημά μου)», έγραψε η Ελίζα, λίγο πριν πεθάνει, δίπλα στην φωτογραφία που ανέβασε με την κόρη της, στο Instagram.

Παράλληλα άφησε στη μικρή δυο τετράδια με τρυφερές σκέψεις και ηχογραφημένα CD για να μην ξεχάσει τη φωνή της.

Ένας τρόπος για να μην διακοπεί ποτέ η σχέση μάνας και κόρης και ο θάνατος να μην μπορέσει να επιβάλει τη δική του, άκαρδη λήθη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τη συγκλονιστική ιστορία της Ελίζα Τζιρότο

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER