Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Η άγρια μονομαχία ανάμεσα σε μια σφήκα και μια μέλισσα (vid+pics)

Newsbomb

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και απεικονίζει τη θανάσιμη μάχη ανάμεσα σε μιασφήκα και μια μέλισσα.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη μονομαχία (πηγή φωτό: Daily Mail)

Το υλικό που ανέβασε στο Reddit εδώ και περίπου μία εβδομάδα ο χρήστης Iamnotburgerking, έχει γίνει ήδη viral και προκαλεί κατάπληξη: Η σφήκα, αφού αρπάζει τη μέλισσα για μερικά δευτερόλεπτα, στη συνέχεια δαγκώνει την κοιλιά της με τα κοφτερά σαγόνια της ώσπου την κόβει στα δύο!

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο δρ.Τζέιμς Κάρπεντερ από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, είπε πως η συμπεριφορά της κιτρινωπής σφήκας (επιστημονική ονομασία: Dolichovespula) δεν είναι ασυνήθιστη.

Το συγκεκριμένο είδος απαντάται κυρίως στη Βόρειο Αμερική και είναι γνωστό ότι επιτίθεται σε μία ευρεία γκάμα θηραμάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι μύγες, οι κάμπιες, οι αράχνες και οι μέλισσες.

«Οι σφήκες κόβουν το θήραμά τους στα δύο, ώστε να μπορέσουν να το μεταφέρουν. Πράγματι, κάποιες φορές το μασούν και το μετατρέπουν σε μια μπάλα τροφής, αφαιρώντας τις αποφύσεις τους», σημειώνει - μεταξύ άλλων - ο δρ. Κάρπεντερ.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το απίστευτο βίντεο