Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο Πακιστάν – Ινδία: Με ματωμένο πρόσωπο και καλυμμένα μάτια ο αιχμάλωτος Ινδός πιλότος

Newsbomb

Η δημόσια πακιστανική τηλεόραση και η δημόσια πακιστανική ραδιοφωνία δημοσιοποίησαν βίντεο με τον Ινδό πιλότο που συνελήφθη μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους του στον πακιστανικό εναέριο χώρο.

Δύο πακιστανικές πηγές ασφαλείας επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο την αυθεντικότητα του βίντεο.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα με ματωμένο πρόσωπο και καλυμμένα μάτια, που φοράει στολή της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, με τα χέρια δεμένα πίσω, την ώρα που ένας άλλος στρατιώτης κάνει ερωτήσεις.

Αρνείται να δηλώσει το όνομά του και το μητρώο στρατολογίας του, και να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις: «Υποτίθεται ότι δεν σας τα λέω αυτά», λέει.

Σε μια φωτογραφία, την αυθεντικότητα της οποίας επιβεβαίωσαν επίσης οι πηγές ασφαλείας, ο πιλότος διακρίνεται δίπλα σε έναν Πακιστανό στρατιώτη.

Ο πακιστανικός στρατός δημοσιοποίησε στη συνέχεια ένα άλλο βίντεο που δείχνει τον ίδιο άνδρα καθισμένο να πίνει τσάι σε μια αίθουσα που βρίσκεται σε άγνωστο μέρος.

«Το τσάι είναι εξαιρετικό», λέει στα αγγλικά, προσθέτοντας ότι είναι παντρεμένος και είχε καλή μεταχείριση αλλά αρνούμενος γι΄άλλη μια φορά να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.

Το Πακιστάν δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά αεροσκάφη στον πακιστανικό εναέριο χώρο. Ο στρατός είχε κάνει λόγο αρχικά για σύλληψη δύο Ινδών πιλότων, προτού αναφέρει αργότερα στο Twitter πως «μόνο ένας πιλότος έχει τεθεί υπό κράτηση από τον πακιστανικό στρατό» και πως η μεταχείρισή του είναι «σύμφωνη με τους κανόνες στρατιωτικής ηθικής».

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε από την πλευρά του πως κατέρριψε ένα πακιστανικό αεροσκάφος στο Κασμίρ -κάτι που διέψευσε το Ισλαμαμπάντ- και πως «έχασε ένα Mig 21».

«Ο πιλότος έπεσε μαχόμενος. Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι τον έχει θέσει υπό κράτηση», δήλωσε ο Ραβίς Κούμαρ, εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό βίντεο: Τυλιγμένοι στις φλόγες τρέχουν να σωθούν από τη φωτιά στο Κάιρο (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Προσπάθησε να το προσγειώσει σε παγωμένο αεροδιάδρομο - Η συνέχεια προκαλεί τρόμο (vid)

Σοκάρει το αρρωστημένο μυαλό των τζιχαντιστών: Επινόησαν νέο φριχτό τέχνασμα για να σκορπούν το θάνατο