ΚΥΠΡΟΣ

Προσοχή! Τηλεφωνικές απάτες - Έτσι ξεγελούν τα θύματά τους

Προσοχή! Τηλεφωνικές απάτες - Έτσι ξεγελούν τα θύματά τους

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις από χώρες του εξωτερικού και ενδεχομένως να αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων από πολίτες που δέχονται τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές που έχουν γίνει στην Αστυνομία της Κύπρου το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολίτες έχουν δεχθεί αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστους τους τηλεφωνικούς αριθμούς χωρών του εξωτερικού.

Σκοπός παρόμοιων τηλεφωνικών κλήσεων από χώρες του εξωτερικού που έγιναν και στο παρελθόν, όπως διαπιστώθηκε, ήταν να αναγκάσουν τους πολίτες που δέχονταν τις κλήσεις, να καλούν τηλεφωνικά στους ύποπτους τηλεφωνικούς αριθμούς, με αποτέλεσμα να γίνεται υπερχρέωση των τηλεφωνικών τους λογαριασμών και οι δράστες να αποσπούν τα χρήματα των τηλεφωνικών χρεώσεων.

Δεν αποκλείεται οι τηλεφωνικές κλήσεις από χώρες του εξωτερικού που γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα, να είναι κακόβουλες με σκοπό την απόσπαση χρημάτων. Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό που δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις από τέτοιους άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς.

Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη καλέσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς, μετά από αναπάντητη κλήση που δέχθηκαν, προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό τους παροχέα, για έλεγχο της χρέωσης του τηλεφωνικού λογαριασμού τους και όπου διαπιστωθεί απόσπαση χρημάτων, να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Αλλαγές στα ράφια - Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται