ΚΥΠΡΟΣ

Εurovision 2021: Σάλος στην Κύπρο για το τραγούδι «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρινού

Εurovision 2021: Σάλος στην Κύπρο για το τραγούδι «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρινού

«Ιερός πόλεμος» ακόμα και με απειλές για κάψιμο των εγκαταστάσεων του ΡΙΚ ξέσπασε στην Κύπρο μετά την παρουσίαση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2021.

Το τραγούδι με τίτλο El Diablo ερμηνεύει η Έλενα Τσαγκρινού με ομάδα πολιτών που αυτοαποκαλείται «Κύπριοι Χριστιανοί» να χαρακτηρίζει τους στίχους του τραγουδιού «σκανδαλώδεις για τους χριστιανούς».

Η ομάδα αυτή, μάλιστα, άρχισε να μαζεύει υπογραφές για απόσυρση του τραγουδιού.
Σύνδεσμος Θεολόγων: «Ύμνος στον Σατανά»

Τα δεκάδες τηλεφωνήματα στο ΡΙΚ και οι απειλές υποχρέωσαν την αστυνομία να λάβει ενισχυμένα μέτρα φρούρησης των εγκαταστάσεων του ιδρύματος με το ίδιο το ίδρυμα να εκδίδει ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις για τους στίχους του τραγουδιού, οι οποίο όπως σημειώνεται δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΡΙΚ το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμιο σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ' έναν αλήτη, τον οποίο αποκαλεί El diablo».

Οι εξηγήσεις πάντως δεν έπεισαν τον Σύνδεσμο Θεολόγων καθηγητών- ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος εκφράζει τον «αποτροπιασμό του» για τους στίχους του τραγουδιού αφού θεωρεί ότι «εξυμνεί τον Σατανά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις