ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ξεβράστηκε νεκρός καρχαρίας στην Πόλη Χρυσοχούς (pics)

Κύπρος: Ξεβράστηκε νεκρός καρχαρίας στην Πόλη Χρυσοχούς (pics)

Νεκρός καρχαρίας εντοπίστηκε σε ακτή στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς στην Πάφο την Κυριακή (18/4).

Σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών - Cyprus DFMR ο καρχαρίας που εντοπίστηκε σε ακτή είναι το είδος Carcharhinus plumbeus.

Το είδος αυτό περιλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙΙ του Πρωτοκόλλου SPA/BD της Σύμβασης της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το οποίο η εκμετάλλευση του είδους υπόκειται σε ρυθμίσεις. Στη Μεσόγειο κατατάσσεται στην κατηγορία των απειλούμενων προς εξαφάνιση ειδών – Endangered, βάσει της IUCN Κόκκινης Λίστας.

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας που βρέθηκε στην ακτή στην περιοχή του Νέου Χωριού Πάφου, φαίνεται ότι εκβράστηκε στην περιοχή έπειτα από τυχαία αλίευσή του και απόρριψή του στη θάλασσα. Δεν είναι συχνό το φαινόμενο να εκβράζονται καρχαρίες στις ακτές της Κύπρου.

Το ΤΑΘΕ ήταν ενήμερο για την παρουσία του καρχαρία και είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για συλλογή σχετικών πληροφοριών, καθώς και σε διευθέτηση της ταφής του σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Ο θαλάσσιος ερευνητής σημείωσε ότι η περιοχή, στην οποία εντοπίστηκε ο καρχαρίας είναι από τις πιο σημαντικές στη Μεσόγειο.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 500 καρχαρίες στην περιοχή της Κύπρου.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.