ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Κορονοϊός: 32χρονος ο νεότερος ασθενής - Το 75% ανεμβολίαστοι

Κύπρος - Κορονοϊός: 32χρονος ο νεότερος ασθενής - Το 75% ανεμβολίαστοι
ΚΥΠΕ

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Ανεμβολίαστο το 75% των ασθενών στο Νοσοκομείο Αναφοράς - Αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί με τους ασθενείς

Στο 65% ανέρχεται το ποσοστό των μη εμβολιασμένων ασθενών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Κύπρου, ενώ στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι 75%, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορονοϊό, πέντε εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο νεαρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 32 ετών και η γηραιότερη 74, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο είναι τα 55 έτη».

Ανέφερε πως «το ποσοστό των νοσηλευομένων που δεν έχει εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς ανέρχεται γύρω στο 75%, ωστόσο σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου το ποσοστό αυτό φτάνει το 65%. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 62 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους, ενώ σήμερα αναμένεται να δοθούν εξιτήρια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Κύπρο υπάρχει μια σταθερότητα στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα Νοσοκομεία, λόγω του μαζικού εμβολιασμού. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν και πέραν από την τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής, χρειάζεται να πεισθεί με επιχειρήματα ο κόσμος να εμβολιαστεί κατά του Covid-19».

Την ίδια ώρα, συνέχισε, «πρέπει να αυξηθεί και ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν την επαναληπτική δόση του εμβολίου».

Η κα. Χατζηγιάννη είπε ακόμα ότι «η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με non Covid-19 ασθενείς, έχει φτάσει στο 95%. Αυτό οφείλεται στην έξαρση των άλλων χρονιαίων νοσημάτων, όπως ιογενείς λοιμώξεις, καρδιολογικά, νεφρολογικά ακόμα και ορθοπεδικών περιστατικών και στο Νοσοκομείο γίνονται συνεχώς αναδιαμορφώσεις ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν».

Σημείωσε επίσης πως «αφού στις άλλες χώρες της Ευρώπης η διασπορά του ιού επιταχύνεται πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα, που εκδίδονται κατά καιρούς από το Υπουργείο Υγείας. Λόγω της άφιξης του 5ου κύματος του κορονοϊού, ευχόμαστε να μην φτάσουμε στα επίπεδα των προηγούμενων μηνών, κάτι που θα επιτευχθεί με την αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων».

Η Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου ρωτήθηκε κατά πόσον ανησυχεί τους επιστήμονες το γεγονός ότι τα ταξίδια από την Κύπρο προς το εξωτερικό και αντίστροφα, συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι το πέμπτο κύμα του κορονοϊού μαστίζει πλέον αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Αυτό «μας ανησυχεί πολύ» απάντησε και πρόσθεσε πως «γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία και προσοχή στο SafePass, το rapid test και το PCR. Πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος σε όλα τα σημεία εισόδου στη χώρα και να ελέγχεται από όλους η αξιοπιστία των σχετικών πιστοποιητικών, ούτως ώστε να μην δημιουργούνται οποιαδήποτε προβλήματα».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο έλεγχος των πιστοποιητικών με τη νέα εφαρμογή επαλήθευσης των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών Covid που άρχισε πρόσφατα και στην Κύπρο, θα βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση και επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νέες απάτες μέσω POS – Πώς «έφαγαν» χρήματα από 73χρονο στην Κυψέλη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Παράθυρο» για αλλαγές ως προς τη λήξη του από τον Θεμιστοκλέους