ΚΥΠΡΟΣ

Χαμός με τις περιουσίες Τουρκοκυπρίων: Έρευνα για 16 δημόσιους λειτουργoύς

Χαμός με τις περιουσίες Τουρκοκυπρίων: Έρευνα για 16 δημόσιους λειτουργoύς
Ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την πλήρη αναδιάρθρωση της σχετικής νομοθεσίας

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Έρευνα για 16 περιπτώσεις Λειτουργών της Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ περιουσιών που είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα φαίνεται να κατέχουν τ/κ περιουσίες έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν είναι δικαιούχοι ή όχι, διέταξε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος έχει ήδη διορίσει λειτουργό.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος μίλησε στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, ανακοίνωσε την πλήρη αναδιάρθρωση της σχετικής νομοθεσίας στην βάση της διαφοροποίησης των κριτηρίων για την διάθεση των τ/κ περιουσιών, η οποία βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία και αναμένεται εντός Οκτωβρίου να κατατεθεί στη Βουλή.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την «εκ βάθρων αναδιάρθρωση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας γιατί είναι αξίωμα ότι άτομα που παραμένουν επί μακρόν σε συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες διαχειρίζονται τέτοιες περιουσίες πολλές φορές καθίστανται ευάλωτοι».

Πέραν του ότι «δεν θέλουμε να θυματοποιηθούν κάποιοι που δεν έχουν σχέση με αυτά που ακούγονται, θα υπάρξουν αλλαγές για να εξορθολογήσουμε την διαδικασία», πρόσθεσε.

Ο κ. Νουρής ανέφερε επίσης ότι «οι υπάλληλοι αυτοί έχουν προσληφθεί από το 1982 και εντεύθεν και πολλές από αυτές τις περιουσίες τους είχαν παραχωρηθεί πριν προσληφθούν στο δημόσιο», ενώ σημείωσε πως αυτά είναι στοιχεία που θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έρευνας και είναι στην διάθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Αποκάλυψη - Υπάλληλος τσιφλικάς με τεράστια περιουσία στα Κατεχόμενα