ΚΥΠΡΟΣ

Μισό εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες αναμένονται του χρόνου στην Κύπρο

Μισό εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες αναμένονται του χρόνου στην Κύπρο

Οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία αναμένεται να αυξηθούν την επόμενη χρονιά, ενώ με βάση τα πρώτα στοιχεία, υπολογίζεται ότι θα πλησιάσουν το μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θετικά είναι τα μηνύματα που κατέγραψε ο ΚΟΤ από τις επαφές αντιπροσωπείας του Οργανισμού κατά την 18η τουριστική έκθεση «Leisure», που διοργανώθηκε στην Μόσχα από τις 19 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2012.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ Αλέκο Ορουντιώτη, αποτελούνταν επίσης από τον Γενικό Διευθυντή Μάριο Χαννίδη και Διευθυντή Τουρισμού Μιχάλη Μεταξά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τις επαφές του Οργανισμού διαφάνηκε ότι η φετινή αύξηση των αφίξεων από Ρωσία αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς οι κύριοι συνεργάτες - τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν στον ΚΟΤ ότι θα αυξήσουν το πρόγραμμά τους για την επόμενη χρονιά.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι τουριστικές αφίξεις από την Ρωσία θα πλησιάσουν το μισό εκατομμύριο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης αναφέρεται ότι αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη η απόφαση μεγάλου οργανωτή ταξιδιών να υλοποιήσει χειμερινό πρόγραμμα για την περίοδο Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου προς την Πάφο.

Προστίθεται τέλος ότι οι διευθετήσεις για την εύκολη θεώρηση διαβατηρίων για Ρώσους υπηκόους αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την λειτουργία τριών νέων Προξενείων των Κυπριακών Αρχών σε Eκατερίνεμπουργκ, Σαμάρα και Κρασνοτάρ.