ΚΥΠΡΟΣ

ΚΟΤ: Αύξηση των τουριστικών εσόδων τον Αύγουστο

ΚΟΤ: Αύξηση των τουριστικών εσόδων τον Αύγουστο

Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζει ο ΚΟΤ σε ανακοίνωσή του για την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό το μήνα Αύγουστο κατά 16,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2011.

«Για την περίοδο Ιανουαρίου 2012 – Αυγούστου 2012, τα έσοδα από τον τουρισμό σημείωσαν αύξηση 8,5% σε σύγκριση με την ανάλογη περσινή περίοδο», αναφέρεται.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Μάριο Χαννίδη «η συνολική εικόνα που παρουσιάζουν τα έσοδα μας από τον τουριστικό τομέα, για τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου, μας ικανοποιούν και μας γεμίζουν με αισιοδοξία».

«Το γεγονός ότι η αύξηση στα έσοδα για την περίοδο Ιανουαρίου 2012 – Αυγούστου 2012 είναι υπερδιπλάσια από την αύξηση στις αφίξεις για την ίδια περίοδο, δεικνύει σημαντική αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για μας», προσθέτει.

Διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «ο ΚΟΤ θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια, σε στενή πάντα συνεργασία με όλους τους εταίρους μας στον τουρισμό».

Στόχος, αναφέρει ο κ. Χαννίδης, «δεν είναι άλλος από το να συνεχίσουμε τη θετική πορεία, τονώνοντας την οικονομία μας τώρα που οι ανάγκες είναι μεγάλες».

Πηγη ΚΥΠΕ