ΚΥΠΡΟΣ

Θετικές αντιδράσεις από ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ μετά τη δήλωση Χριστόφια

Θετικές αντιδράσεις από ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ μετά τη δήλωση Χριστόφια

Με θετικό τρόπο, αντιμετώπισαν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Βουλής και της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, τη δήλωση του προέδρου Δ. Χριστόφια ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή μνημονίου με την τρόικα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι για να συμβάλει στη διασφάλιση της προσπάθειας για συμφωνία με την τρόικα, θα αποφύγει την κριτική και την όποια αναφορά στις συνέπειες και στους κινδύνους, που ο τόπος αντιμετωπίζει.

Επίσης, δήλωσε ότι παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει μία αποδεκτή κατάληξη και ο τόπος να αποφύγει τα χειρότερα. Επανέλαβε δε τη δέσμευσή του ότι η στάση του κόμματός του θα παραμείνει στάση συνέπειας και ευθύνης. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Αναστασιάδης απέφυγε να δώσει σήμερα, όπως είχε προαναγγείλει, στη δημοσιότητα δύο επιστολές του προς τον κ. Χριστόφια.

Μάλιστα, το πρωί είχε δηλώσει στο ΡΙΚ ότι με τις επιστολές θέτει τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια ενώπιον των ευθυνών του και τον προειδοποιεί μάλιστα ότι «η ασύγγνωστη αμέλεια, αποτελεί ποινικό αδίκημα».

Ο Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι φαίνεται να υπάρχουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά τη συνομολόγηση δανειακής σύμβασης. «Αυτό πιστοποιείται από τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις Βρυξέλλες με την οποία ουσιαστικά ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή μνημονίου», πρόσθεσε. Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ελπίδα ότι έχουν βελτιωθεί αισθητά οι όροι ενός πιθανού μνημονίου, ιδιαίτερα σε θέματα διαφύλαξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και προστασίας της κοινωνικής συνοχής.

πηγη ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Χριστόφιας: Η υπογραφή Μνημονίου είναι πολύ κοντά