ΚΥΠΡΟΣ

Χριστόφιας: Κατηγορεί Τουρκία για μη εξέρευσης λύσης στο Κυπριακό

Χριστόφιας: Κατηγορεί Τουρκία για μη εξέρευσης λύσης στο Κυπριακό

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατάγγειλε σήμερα ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία έχουν απομακρυνθεί από την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση κι ακολουθούν μια πολιτική αναβάθμισης της παράνομης οντότητας στα κατεχόμενα.

Μιλώντας σήμερα σε τελετές κατά τις οποίες δέχθηκε τα διαπιστευτήρια νέων ξένων πρεσβευτών, ο Δ. Χριστόφιας επισήμανε ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία έχουν προβεί σε απειλές εναντίον της Κυπριακής Προεδρίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της.

«Τέτοιες πράξεις συνιστούν απειλή όχι μόνο εναντίον της Κύπρου αλλά και της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιφέρεια», ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι η ενδεχόμενη εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία της Κύπρου και ολόκληρης της περιφέρειας της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα είναι επωφελής για τις δύο κοινότητες στο νησί, στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ