ΚΥΠΡΟΣ

Στην κόψη του ξυραφιού η κυπριακή οικονομία

Στην κόψη του ξυραφιού η κυπριακή οικονομία

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το κούρεμα των καταθέσεων

Δραματικές ώρες βιώνει από το πρωί του Σαββάτου η Μεγαλόνησος, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και τα δεδομένα να αλλάζουν από ώρα σε ώρα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη προσπάθησε με συνεχείς διαβουλεύσεις με τα κόμματα και τους βουλευτές να καταλήξει σε μια χρυσή τομή όσον αφορά στο επίμαχο νομοσχέδιο της φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο πολυπόθητος συμβιβασμός και η υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν τα κατάφερε και το νομοσχέδιο αναμένεται –εκτός απροόπτου- να καταψηφιστεί από την κυπριακή Βουλή.

Η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων στην κυπριακή Βουλή ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Να σημειωθεί πως δεν έγινε δεκτή η εισήγηση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, να αναβληθεί για αύριο η συζήτηση, αφού τα υπόλοιπα κόμματα διαφώνησαν και έτσι η συζήτηση διεξάγεται κανονικά.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο το εαν τελικά η ψηφοφορία θα γίνει απόψε, ή αν σήμερα θα γίνουν μόνο οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Στο μεταξύ, χιλιάδες Κύπριοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Βουλή και διαδηλώνουν κατά του κουρέματος.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο – Αναβάλλεται η ψηφοφορία

Κυπριακά ΜΜΕ: Υπό παραίτηση ο Μιχάλης Σαρρής