ΚΥΠΡΟΣ

Ξανατίθεται σε λειτουργία το τέστ παραγωγής στο οικόπεδο 12

Ξανατίθεται σε λειτουργία το τέστ παραγωγής στο οικόπεδο 12

Στα μέσα αυτής της εβδομάδας επαναρχίζει το τεστ παραγωγής (αναμα φλόγας) στο τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων Κύπρου Χαράλαμπος Έλληνας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Έλληνας είπε ότι οι επιδιορθώσεις γίνονται και η αντικατάσταση της βαλβίδας που είχε χαλάσει θα γίνει. «Είχα συζήτηση σήμερα με την Noble και φαίνεται ότι μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα ξαναρχίσει το τεστ παραγωγής, διότι εργάζονται πυρετωδώς και δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Έλληνας.

Επεσήμανε εξάλλου, πως τέτοιου είδους προβλήματα είναι συνηθισμένα, ενώ υπάρχει μεγάλο βάθος κάτι που καθιστά το τεστ δύσκολο, προσθέτοντας ότι το εξάρτημα αυτό υπήρχε στην πλατφόρμα. «Ως εκ τούτου η όλη διαδικασία προχωρά και απ` ότι αντιλαμβάνομαι η όλη διαδικασία θα αρχίσει κανονικά και δεν υπάρχει άλλη αλλαγή στον σχεδιασμό και έτσι μέχρι το τέλος του μήνα ελπίζουμε να έχουμε τα αποτελέσματα», είπε, προσθέτοντας δε πως οι εξελίξεις στην περιοχή δεν επηρεάζουν τις εργασίες στο τεμάχιο 12.