ΚΥΠΡΟΣ

Τρ. Κύπρου: Κύπριος ο πρόεδρος του νέου Δ.Σ -Ρώσος ο αντιπρόεδρος

Τρ. Κύπρου: Κύπριος ο πρόεδρος του νέου Δ.Σ -Ρώσος ο αντιπρόεδρος

Πρόεδρος του νέου ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου εξελέγη ο Κρίστης Χασάπης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και αντιπρόεδρος ο Ρώσος, Βλαντιμίρ Στραλκόφσκι, πρώην επικεφαλής του κολοσσού μεταλλουργίας, Νόριλσκ και, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Moscow Times, πρώην συνάδελφος του προέδρου Πούτιν στην KGB.

Το συμβούλιο θα είναι δεκαοκταμελές. Χθες εξελέγησαν δεκαέξι μέλη, έξι από τα οποία είναι Ρώσοι, ενώ θα προστεθούν από το Δ.Σ άλλα δύο εκτελεστικά μέλη.

Η εκλογή των διοικητικών συμβούλων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνεχίζει την εξέταση των βιογραφικών τους για να διαπιστωθεί κατά πόσον πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας που προνοούνται από τις οδηγίες για τη σύνθεση διοικητικών συμβουλίων.

Ικανοποίηση για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντικότατο βήμα, που αποδεικνύει ότι έχει ξεπεραστεί η περίοδος των φοβερών κινδύνων για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι το τραπεζικό σύστημα εισέρχεται πλέον σε περίοδο αποκατάστασης και σταθεροποίησης.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ "Επωνύμως" κατέγραψε στα θετικά και τη μεγάλη θεσμική εκπροσώπηση μεγαλομετόχων, μεταξύ των οποίων και Ταμεία Προνοίας οργανισμών, καθώς και Ρώσοι επιχειρηματίες. Με αυτό τον τρόπο, τόνισε, αποκαθίστανται οι γραμμές λογοδοσίας και εξυπηρετείται το συμφέρον της οικονομίας γενικότερα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων