ΚΥΠΡΟΣ

Η ΚΤ συνεχίζει την αξιολόγηση των μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Η ΚΤ συνεχίζει την αξιολόγηση των μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Με ιδιαίτερη προσοχή συνεχίζεται η διαδικασία αξιολόγησης των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από την Κεντρική Τράπεζα, χωρίς ακόμα να μπορεί να οριστεί με ακρίβεια ο χρόνος ολοκλήρωσής της.

Κατά το τέλος της διαδικασίας η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αν τα νέα μέλη του ΔΣ πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΤΑ), ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Κεντρική Τράπεζα ζητά από την Τράπεζα Κύπρου διευκρινιστικά στοιχεία που εκκρεμούν, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις καθυστερούν, κυρίως σε σχέση με τα σχετικά ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν για τους υποψήφιους, Η Τράπεζα Κύπρου, απευθύνεται για τον σκοπό αυτό στα νέα μέλη του ΔΣ και αφού εξασφαλίσει τα στοιχεία τα διαβιβάζει στην Κεντρική Τράπεζα.

Τα ονόματα των μελών του ΔΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη δοθεί στην Τρόικα, ενώ η Κεντρική Τράπεζα θα ενημερώσει εκ νέου την Τρόικα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως λέχθηκε στο ΚΥΠΕ, η Τρόικα τηρείται ενήμερη σε όλα τα στάδια αφού κάτι τέτοιο αποτελεί μέρος της όλης διαδικασίας του μνημονίου.

Κι ενώ βρίσκεται ακόμα υπό την αίρεση της ΚΤ, το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, αναμένεται να ξεκινήσει τη σημερινή του Συνεδρία. Κατά τη διάρκειά της αναμένεται να συνεχιστεί η χθεσινή συζήτηση για τις πρώτες εκκρεμότητες που θα πρέπει να φέρει εις πέρας το νέο ΔΣ, όπως ο διορισμός Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας και η συμμετοχή μελών του ΔΣ στις διάφορες Επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ ikypros