ΚΥΠΡΟΣ

Έκκληση Γεωργιάδη προς ΚΤΚ για Τράπεζα Κύπρου

Έκκληση Γεωργιάδη προς ΚΤΚ για Τράπεζα Κύπρου

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης έκανε έκκληση όπως ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία αξιολόγησης των εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αδικαιολόγητη καθυστέρηση σε αυτή τη διαδικασία.

Αναφερόμενος στην ετοιμασία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 και τις απαιτούμενες εξοικονομήσεις ύψους 700 εκ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι καταβάλλεται υπερπροσπάθεια να μην χρειαστούν νέες περικοπές μισθών.

Είπε ωστόσο, ότι θα υπάρξει μια σειρά από διαφοροποιήσεις, που έχουν ήδη αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν από το καλοκαίρι και αφορούν τον τρόπο υπολογισμού επιδομάτων, είτε για υπερωρία, είτε για βάρδια. Από αυτές τις διαφοροποιήσεις αναμένεται να προκύψουν εξοικονομήσεις 20 έως 25 εκ. ευρώ ετησίως.

Ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με έγκαιρες και αποφασιστικές κινήσεις να διορθώσει την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και στόχος είναι ο τελικός προϋπολογισμός να είναι έτοιμος τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, και να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.