ΚΥΠΡΟΣ

Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για επιστροφή χρημάτων από σκάνδαλα

Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για επιστροφή χρημάτων από σκάνδαλα

Πρόταση νόμου που τροποποιεί τον περί Ποινικού Κώδικα Νόμο θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή ο ΔΗΣΥ προκειμένου οι ένοχοι οικονομικών σκανδάλων που αποδεδειγμένα πήραν χρήματα που δεν τους ανήκουν, να μην πηγαίνουν μόνο φυλακή αλλά να είναι υποχρεωμένοι να επιστέφουν τα χρήματα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σήμερα ότι "η τιμωρία των ενόχων οικονομικών σκανδάλων που αποδεδειγμένα πήραν χρήματα που δεν τους ανήκουν, δεν μπορεί να περιορίζεται στη φυλάκιση. Δεν είναι δίκαιο κάποιος που οικειοποιείται εκατομμύρια, να κάνει λίγα χρόνια φυλακή και εξερχόμενος να απολαμβάνει τα κλοπιμαία».

«Αυτό προχωρούμε άμεσα και το κάνουμε πράξη. Καταθέτουμε σήμερα στη Βουλή δύο τροποποιήσεις νόμων», είπε.

Η πρώτη τροποποίηση, πρόσθεσε, «αφορά το γενικό άρθρο 171 της ποινικής δικονομίας, προκειμένου αυτό να καλύπτει το κράτος και τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου, αλλά και τις περιπτώσεις που το δημόσιο έχει το οποιοδήποτε συμφέρον».

Η δεύτερη τροποποίηση, συνέχισε, «αφορά τη διεύρυνση του ποινικού κώδικα για να καλύπτει την εφαρμογή του για αδικήματα που διαπράχθηκαν σε οποιαδήποτε ξένη χώρα και αφορούν πρόσωπα που βρίσκονται στη δημοκρατία».

Πηγη sigmalive.com