ΚΥΠΡΟΣ

Ικανοποίηση ΚΟΤ για αύξηση των εσόδων της οικονομίας από τον τουρισμό

Ικανοποίηση ΚΟΤ για αύξηση των εσόδων της οικονομίας από τον τουρισμό

O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού με σημερινή ανακοίνωση του εκφράζει μεγάλη ικανοποίηση σε σχέση με τα έσοδα από τον τουρισμό για το μήνα Ιούνιο 2013.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του κράτους, σημειώθηκε αύξηση στα έσοδα κατά τον Ιούνιο 2013 της τάξης του 2.1% σε σύγκριση με τα έσοδα του Ιουνίου 2012.

Ο ΚΟΤ χαρακτηρίζει ως σημαντικό το γεγονός ότι τον Ιούνιο 2013 σημειώθηκε αύξηση στη δαπάνη ανά περιηγητή κατά 9.3% ως επίσης ενθαρρυντικό το ότι η αύξηση στη δαπάνη πηγάζει τόσο από την αύξηση στη διάρκεια παραμονής, όσο και από την αύξηση στην ημερήσια δαπάνη.

Στόχος του ΚΟΤ, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι όπως, με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο τομέας φέτος, τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό το 2013 κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το 2012.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης τόνισε ότι ο ΚΟΤ θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα και εντατικά, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με όλους τους άλλους εμπλεκόμενους στον τουρισμό φορείς, για την επίτευξη των αποτελεσμάτων εκείνων που θα παρέχουν τόνωση στην οικονομία του τόπου και στήριξη στους συμπατριώτες μας αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας.

Πρόσθεσε ότι, με τις συνθήκες που επικράτησαν στην Κύπρο τους τελευταίους μήνες, και ιδιαίτερα μετά από τα αρνητικά γεγονότα του Eurogroup όπου είχε σημειωθεί κατακόρυφη πτώση στη ροή κρατήσεων σε σχέση με την περσινή χρονιά, η επίτευξη της αύξησης στα έσοδα κατά +2,1% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά που ήταν η δεύτερη καλύτερη χρονιά μετά το 2001 από πλευράς αφίξεων, δείχνει ξεκάθαρα ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, ο τουρισμός με τους σωστούς χειρισμούς που έχουν γίνει, αντιστάθηκε στην οικονομική κρίση.

Ο κ. Χαννίδης εξέφρασε τη θέληση και την αποφασιστικότητα του ΚΟΤ και των τουριστικών εταίρων να κρατήσουν τον τουρισμό σε ψηλά επίπεδα τώρα που η οικονομία και οι συμπατριώτες μας το έχουν μεγάλη ανάγκη, καταλήγει η ανακοίνωση.