ΚΥΠΡΟΣ

ΔΗΣΥ: Πρόταση για έκπτωση στο φόρο ακινήτων

ΔΗΣΥ: Πρόταση για έκπτωση στο φόρο ακινήτων

Πρόταση νόμου υπό τη μορφή κατεπείγοντος ενδέχεται να καταθέσει στη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής ο ΔΗΣΥ με στόχο να δοθεί παράταση της προθεσμίας για πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας με έκπτωση 10% για ακόμη μερικές μέρες, προθεσμία η οποία έληξε στις 15 Οκτωβρίου.

Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα μαζί με τους συνεργάτες του με τον Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργο Πούφο στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση αναφορικά με την είσπραξη του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας, λέγοντας πως με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε το ΤΕΠ έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, είπε, σημαίνει πως η κοινωνία και οι πολίτες στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι «έχουν πάρει τις αποφάσεις τους ότι αυτό τον τόπο θα τον σώσουμε» και το μήνυμα πως «παρά το ότι η φορολογία είναι σκληρή, πάνω απ’ όλα είναι η σωτηρία του τόπου».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως αν ληφθεί υπόψη πως μέχρι το 2010 οι φορολογικοί συντελεστές για την ακίνητη ιδιοκτησία προνοούσαν την είσπραξη 12 εκ. ευρώ το χρόνο και πως οι τελικές εισπράξεις κυμαίνονταν τελικά στα 3-4 εκ. ευρώ ετησίως, τότε «κατανοούμε πόσο υπεύθυνα συμπεριφέρονται οι φορολογούμενοι, οι πολίτες και η κοινωνία».