ΚΥΠΡΟΣ

Τα οστά που βρέθηκαν στην Αγ. Νάπα πιθανό να ανήκουν σε εξαφανισμένο

Τα οστά που βρέθηκαν στην Αγ. Νάπα πιθανό να ανήκουν σε εξαφανισμένο

Τα οστά που βρέθηκε προ ημερών στην Αγία Νάπα εξετάζεται αν ανήκουν στον εξαφανισμένο από το 1994 Αιμίλιο Γιαννή Κότα από το Λιοπέτρι. Ο Κότας είναι το πρόσωπο το οποίο η Αστυνομία πιστεύει πως είναι δυνατόν να συνδέεται με την υπόθεση. Χθες, πάντως, βρέθηκαν και άλλα σπασμένα οστά στον τάφο και ήταν και αυτά θρυμματισμένα.

Μετά την ανεύρεση όμως και του φυσιγγίου, οι έρευνες των ειδικών επικεντρώνονται από χθες και στο ενδεχόμενο κάποια από τα οστά που έχουν εντοπιστεί, να έχουν θρυμματιστεί συνεπεία πυροβολισμού από κυνηγετικό όπλο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων υπολογίζεται να είναι έτοιμα μέχρι τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα στο Λιοπέτρι η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αγωνία στην οικογένεια του Γιαννή και της Μηλούς Κότα, καθώς και των έξι παιδιών τους. Το πέμπτο παιδί τους, ο Αιμίλιος Κότας, εξαφανίστηκε στις 15 Ιουνίου 1994 και από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε η είδηση, πιστεύουν πως τα λείψανα μάλλον ανήκουν στο παιδί τους. «Μακάρι να είναι ο Μιλής. Να τον θάψουμε, να του κάνουμε ένα μνημόσυνο ν' αναπαυτεί η ψυχή του», δήλωσε χθες στον «Φιλελεύθερο» η μητέρα του Μηλού. Ο πατέρας του Γιαννής, μας ανέφερε «πως ήξερε πως ο γιος του δεν ήταν κανένας άγιος» και άφησε να νοηθεί πως «γνωρίζει πως τον έφαγαν». Υποστήριξε ακόμη πως σχετικές πληροφορίες είχε από τον πρώτο καιρό και πως ο γιος του «λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί επαρακολουθείτο από άγνωστα πρόσωπα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΟΚ! Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε σπηλιά της Αγ. Νάπας