ΚΥΠΡΟΣ

«Ανάσα» για την οικονομία οι πτήσεις από Ρωσία-Αγ. Νάπα

«Ανάσα» για την οικονομία οι πτήσεις από Ρωσία-Αγ. Νάπα

«Ανάσα» για την οικονομία της Κύπρου και ειδικότερα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, χαρακτήρισε τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, «χάρη στις συντονισμένες κυβερνητικές ενέργειες, ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της αδικημένης από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων επαρχίας Αμμοχώστου, ικανοποιήθηκε”. Ο αποκλεισμός του αεροδρομίου της Λάρνακας για χειμερινές ναυλωμένες πτήσεις από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, που ήταν και το σημαντικότερο εμπόδιο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην επαρχία Αμμοχώστου, δεν υφίσταται πλέον, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη «αναμένεται αρχικά να φέρει στην Κύπρο πέραν των 60.000 Ρώσων τουριστών και σταδιακά και σε βάθος χρόνου θα φθάσει μέχρι και τις 200.000. Ήδη, αρκετοί τουριστικοί πράκτορες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και περιμένουν από τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο και Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, να μεριμνήσουν ώστε να παραχωρηθούν τα ανάλογα κίνητρα που δίνει ο ΚΟΤ στις τουριστικές εταιρείες».

πηγη ikypros

.