ΚΥΠΡΟΣ

Αυξήθηκαν οι Κύπριοι που ζουν στα επίπεδα φτώχειας το Φεβρουάριο

Αυξήθηκαν οι Κύπριοι που ζουν στα επίπεδα φτώχειας το Φεβρουάριο

Αύξηση του ποσοστού του κυπριακού πληθυσμού που ζει στα επίπεδα φτώχειας σημειώνεται κατά τον μήνα Φεβρουάριο, με τους αριθμούς να εκτοξεύονται στις 13.300 οικογένειες, περίπου 45.000 άτομα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης.

Στις 45.000 άτομα, σημείωσε, περιλαμβάνονται 13.000 ανήλικοι.

Βρίσκονται στα επίπεδα φτώχειας, ανέφερε, γιατί για να ζητούν να τους δίνεται βοήθεια σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη. "Υπήρχε μια σταθεροποίηση από το Νοέμβριο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2014, αλλά τώρα υπάρχει μια αυξητική τάση κάπου 500 οικογενειών", συμπλήρωσε.

Οι ανάγκες οι περισσότερες, συνέχισε, είναι στη Λευκωσία λόγω και του μεγάλου πληθυσμού.

"Οσον αφορά τους επόμενους μήνες, υπάρχει μια αβεβαιότητα, γιατί η ανάγκη των συνανθρώπων μας για στήριξη έχει άμεση σχέση με την ανεργία, οπότε αν αυξηθεί η ανεργία τότε σίγουρα αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αύξηση και στην ζήτηση για στήριξη", πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, "ο κόσμος βοηθά και από τα στερήματά του, καθώς βοήθεια προέρχεται και από επιχειρήσεις. αλλά ζητούν να είμαστε στοχευμένοι και πιο καλά συντονισμένοι".

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού ανέφερε ακόμη ότι "οι νομοθεσίες προχωρούν για νομοτεχνικό έλεγχο στη Γενική Εισαγγελία για το νόμο εγγραφής και πιστοποίησης των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί και δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων για συνεργασία και στόχευση ενεργειών".

ΠΗΓΗ ikypros.com