ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου σε Handelsblatt: «Είμαστε εκτός κινδύνου»

ΥΠΟΙΚ Κύπρου σε Handelsblatt: «Είμαστε εκτός κινδύνου»

«Είμαστε εκτός κινδύνου» είναι ο τίτλος μακροσκελούς συνέντευξης του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη που φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως η Κύπρος έχει ακόμα φυσικά προβλήματα αλλά ότι βρίσκεται εκτός του κινδύνου στον οποίο είχε βρεθεί όταν ξέσπασε η κρίση. Δηλώνει επίσης πως το πρόγραμμα εξυγίανσης προχωρά και ότι οι περισσότεροι στόχοι έχουν επιτευχθεί, ενώ τον ερχόμενο χρόνο αναμένει επιστροφή στην ανάπτυξη παρά την υψηλή ανεργία και τη συρρίκνωση της οικονομίας. Στην ερώτηση γιατί στην Κύπρο σε αντίθεση με την Ελλάδα δεν υπήρξαν μαζικές διαδηλώσεις ο κ. Γεωργιάδης απαντά:

«Πιστεύω πως υπάρχει γενικότερα η άποψη, ότι η Κύπρος βρέθηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, έγιναν σοβαρά λάθη. Οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι έπρεπε οι ίδιοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Στην Κύπρο δεν υπάρχει κανένα αντιευρωπαϊκό κλίμα, ούτε καν κλίμα κατά της τρόικας. Εμείς επιτρέψαμε να γίνουν αυτά τα λάθη και τώρα είναι δική μας ευθύνη να τα διορθώσουμε. Και οι προηγούμενοι μήνες έδειξαν πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Θα τα καταφέρουμε».

Απόδοση: DW

Διαβάστε επίσης

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Eπιτυχής και η τρίτη αξιολόγηση από την Τρόϊκα

Ρoή Ειδήσεων