ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: «Σύντομα η κρίση θα περάσει»

Αναστασιάδης: «Σύντομα η κρίση θα περάσει»

Μήνυμα αισιοδοξίας στον αγώνα για λύτρωση του κυπριακού Ελληνισμού και για τερματισμό της οικονομικής κρίσης έστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.


Ο Κύπριος Πρόεδρος εκφράζει την πεποίθηση ότι «σύντομα η κρίση θα περάσει σαν μια σκοτεινή και χωρίς επιστροφή σελίδα της ιστορίας μας και ότι, παρά τις δυσκολίες, με τη συνέργεια όλων, θα μπούμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης απαλλαγμένοι από τις παθογένειες του παρελθόντος».

Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι σύντομα η Κύπρος μπορεί να καταστεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, του μέλλοντος, της ελπίδας και της προοπτικής, που θα προσφέρει προστασία και ίσες δυνατότητες προκοπής σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της.

Προϋπόθεση, τονίζει, είναι μία λύση του Κυπριακού, στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα ξένα στρατεύματα και τις ξένες εξαρτήσεις και θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του συνόλου των νομίμων πολιτών.

«Έχουμε δημιουργήσει» αναφέρει, «τις συνθήκες για τη διεξαγωγή μιας διαδικασίας, χωρίς περιοριστικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία, που να οδηγεί στον τερματισμό του απαράδεκτου κατοχικού στάτους κβο, ενώ, ύστερα από επίμονες διπλωματικές προσπάθειες, πετύχαμε να εμπλέξουμε την Τουρκία σε αυτήν τη διαδικασία».

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης εκφράζει την ελπίδα η τουρκική πλευρά να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της που απορρέουν μέσα από το Κοινό Ανακοινωθέν, ενώ καλεί σε ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, προειδοποιώντας ότι ο δρόμος προς τη λύση του Κυπριακού δεν θα είναι εύκολος και οι διαπραγματεύσεις αναμένονται επίπονες.

Διαβάστε επίσης: