ΚΥΠΡΟΣ

ΟΗΕ: Για ενημερωτικούς λόγους η ανάρτηση της τουρκικής ρηματικής

ΟΗΕ: Για ενημερωτικούς λόγους η ανάρτηση της τουρκικής ρηματικής

Η ανάρτηση της ρηματικής διακοίνωσης τη Τουρκίας, περί οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας, μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ακτών του ψευδοκράτος, στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ωκεανικών Υποθέσεων και του Δικαίου της Θάλασσας, δεν σημαίνει αναγνώριση της εγκυρότητας αυτών των ενεργειών και αποφάσεων από τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά γίνεται για λόγους ενημερωτικούς.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φέρχαν Χακ, απαντώντας σε ερώτηση γιατί αναρτήθηκε η ρηματική διακοίνωση, αφού αναφέρεται σε ένα παράνομο καθεστώς και δεδομένου ότι η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος της συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας.

Η Γραμματεία του ΟΗΕ, διευκρίνισε, διατηρεί μία ιστοσελίδα, η οποία έχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τι διεκδικήσεις των κρατών σε θαλάσσιες δικαιοδοσίες.

Η ιστοσελίδα πρόσθεσε, αναφέρει σαφώς ότι η δημοσίευση των πληροφοριών δε συνεπάγεται οποιαδήποτε γνώμη εκ μέρους της Γραμματείας, σχετικά με το νομικό καθεστώς της κάθε χώρας, εδάφους , πόλης ή περιοχής ή των αρχών τους, ούτε συνεπάγεται αναγνώριση από τον ΟΗΕ της εγκυρότητας των ενεργειών και των αποφάσεων αυτών.

ΠΗΓΗ www.sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Κυπριακό: «Αθόρυβη διπλωματία» θα ασκήσει ο ΟΗΕ