ΚΥΠΡΟΣ

Οι αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Τράπεζας

Οι αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Τράπεζας

Στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2013 καθορίστηκαν οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας και για το 2014, στη βάση όσων ψηφίστηκαν και κατά την ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας που διεξήχθη την Τετάρτη.

Αν και το Κίνημα Οικολόγων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστήριζε πως η φημολογούμενη ως νέα πρόεδρος Ειρένα Γεωργιάδου, θα λάμβανε ως αμοιβή 150χιλ. η Πολιτική Αμοιβών Διοικητικών Συμβούλων της τράπεζας δείχνει άλλα ποσά αφού παραμένει η ίδια όπως εγκρίθηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της 29ης Μαΐου 2013.

"Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. λαμβάνει ετήσια δικαιώματα και έξοδα φιλοξενίας €55.359, ο Αντιπρόεδρος ετήσια δικαιώματα €25.629 και τα Μέλη €10.252 έκαστος. Οι αμοιβές των Διοικητικών Συμβούλων ως Μελών του Δ.Σ. αναθεωρήθηκαν το 2007 για να λάβουν υπόψη τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των Διοικητικών Συμβούλων, το χρόνο που διαθέτουν, τα δικαιώματα των αντίστοιχων αξιωματούχων των άλλων συγκρίσιμων οργανισμών, τις αναλαμβανόμενες ευθύνες και γενικά τη συνολική προσφορά τους στην εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων του Ομίλου της Τράπεζας…. Τα Μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα όπως εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραμονή των ετήσιων δικαιωμάτων των Διοικητικών Συμβούλων της Εταιρείας στα επίπεδα όπως αναθεωρήθηκαν το 2007".

Πάντως, την ανακοίνωση των Οικολόγων, υποστήριξε εμμέσως και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφέροντας σε ανακοίνωση πως «είναι οι μέτοχοι της Ελληνικής Τράπεζας που επιλέγουν τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της και όχι ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Δική τους είναι και η απόφαση για την αντιμισθία του, η οποία είναι ομολογουμένως προκλητική, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό».

Δείτε πιο κάτω τα ποσά τα ποσά τα οποία έλαβαν οι Εκτελεστικοί και Διοικητικοί Σύμβουλοι της Ελληνικής Τράπεζας για το 2013. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ανδρέας Παναγιώτου έλαβε συνολικά 64.9χιλ. ευρώ προ φόρου ή 42.5χιλ. ευρώ μετά φόρων.

πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες