ΚΥΠΡΟΣ

Ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για παιδόφιλους στη Κύπρο

Ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για παιδόφιλους στη Κύπρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συνεχίζει τη συζήτηση του νομοσχεδίου περί πρόληψης και καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας η οποία θα θέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 12 Ιουνίου του 2014.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη σημερινή συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών είπε πως «έχει αρχίσει σήμερα η συζήτηση, ενός από τα σημαντικότερα νομοσχέδια, που βρίσκονται ενώπιον της Επιτροπής Νομικών», για να προσθέσει πως η Ολομέλεια της Βουλής έχει η ίδια θέσει στον εαυτό της περιθώριο 15 ημερών, ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

«Η Επιτροπή Νομικών», είπε, «θα θέσει προς ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, την Πέμπτη, 12 Ιουνίου. Έχουμε ξεκινήσει τη συζήτηση. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα και θέματα για να διευκρινιστούν και να διασαφηνιστούν και για να υπάρξει τελική τοποθέτηση, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι το νομοσχέδιο έχει έρθει στην Επιτροπή Νομικών, χωρίς την προηγούμενη διαβούλευση μεταξύ των φορέων και οργανώσεων».

Όπως είπε ο κ. Σαμψών «έχουμε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση της συζήτησης πριν από τις 12 Ιουνίου και για το λόγο αυτό οι συνεδρίες θα είναι καθημερινές», σημειώνοντας πως αν δουν ότι για οποιοδήποτε λόγο χρειάζεται και περισσότερος χρόνος θα συνεδριάζουν ακόμα και δύο και τρεις φορές την ημέρα, ώστε η Επιτροπή Νομικών να είναι έτοιμη στις 12 του μήνα να παρουσιάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου χαιρέτισε το γεγονός ότι αυτούσια η πρόταση του κόμματος της, για την Αρχή Εποπτείας, έχει υιοθετηθεί.

Επίσης, είπε πως το κυβερνητικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και σε αυτό υιοθετήθηκε ήδη η ποινή ισόβιας κάθειρξης για τους θύτες σε περίπτωση που τα ανήλικα θύματα είναι κάτω των 13 χρόνων.

Διαβάστε επίσης

Παιδόφιλοι στέλνουν e-mail και «παγιδεύουν» τους υπολογιστές