ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Παραδίδεται στα κόμματα το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Κύπρος: Παραδίδεται στα κόμματα το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο, στο οποίο κατέληξε η Λευκωσία με την τρόικα, παραδίδει ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, στα πολιτικά κόμματα, με τις ηγεσίες των οποίων άρχισε ξεχωριστές συναντήσεις.

Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, και πρόσθεσε πως μέσω αυτών των αλλαγών θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το μνημόνιο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο, μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές αλλαγές που αγγίζουν όλο το εύρος του κράτους και της οικονομίας. «Πρόκειται για αλλαγές που από καιρό θα έπρεπε να τις είχαμε επιχειρήσει με δικούς μας σχεδιασμούς.

Τέτοια μέτρα, τέτοιες αλλαγές αποτελούν ουσιαστικά τον όγκο του μνημονιακού προγράμματος που έχουμε μπροστά μας και εκεί είναι που θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, επειδή είναι μέσω αυτών των μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που οριστικά θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη, κυρίως τη διεθνή, προς την κυπριακή οικονομία», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν αλλάζει κάτι μέσα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο στο θέμα των εκποιήσεων, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως παραμένουν οι υποχρεώσεις της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: «Δύσκολη» η συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου