ΚΥΠΡΟΣ

Οργή πολιτών στην Αγία Βαρβάρα - Xωρίς νερό εδώ και 4 ημέρες

Οργή πολιτών στην Αγία Βαρβάρα - Xωρίς νερό εδώ και 4 ημέρες

Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και τέσσερις ημέρες βρίσκονται οικογένειες της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, στην επαρχία Λευκωσίας.


Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον αγωγό υδρορροής έχουν προκαλέσει χάος στην κοινότητα, με οργισμένους κατοίκους να δηλώνουν ότι εν μέσω αυτού του ισχυρού κύματος καύσωνα, δεν έχουν νερό ούτε για να πάνε τουαλέτα.

Οικογένειες από την κοινότητα δηλώνουν με αγανάκτηση, όπως αναφέρει το sigmalive, ότι από την Τρίτη δεν έχουν καθόλου νερού και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Ο κοινοτάρχης της Αγίας Βαρβάρας, Μάριος Γεωργίου, ο οποίος μας ανέφερε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από περίπου 15 χρόνια, όταν ο αγωγός νερού αντικαταστάθηκε, με άλλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ μικρών διαστάσεων και οι ποσότητες νερού που μεταφέρει δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες των περίπου δυο χιλιάδων κατοίκων της κοινότητας.

Ανέφερε επίσης, ότι μέχρι και πριν από ένα μήνα, το χωριό δεν αντιμετώπιζε τόσο μεγάλο πρόβλημα λόγω των διατρήσεων που υπάρχουν. Ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, οι διατρήσεις στέρεψαν και επομένως το πρόβλημα φάνηκε τώρα σε όλη του τη διάσταση.

Τόνισε ότι για να μπορούν όλοι να εξυπηρετούνται, το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε να χωρίσει τους κατοίκους σε δύο ομάδες και να τους αποκόπτει το νερό εκ περιτροπής ανά δύο ημέρες.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες αύξησαν και τις ανάγκες σε νερό, γι αυτό και κρίθηκε αναγκαίο οι ομάδες από δύο να γίνουν τρεις και επομένως η ταλαιπωρία αυξάνεται.
Ανέφερε πάντως ότι στα σπίτια που το νερό αποκόπηκε την Τρίτη, θα επανασυνδεθεί σύντομα.