ΚΥΠΡΟΣ

Οι Κύπριοι προτιμούν τα ελληνικά νησιά για τις φετινές διακοπές

Οι Κύπριοι προτιμούν τα ελληνικά νησιά για τις φετινές διακοπές

Με πλώρη τα ελληνικά νησιά, οι Κύπριοι φέτος φεύγουν κατά χιλιάδες αφήνοντας πίσω τους σκοτούρες και οικονομική κρίση και αναζητώντας ξεγνοιασιά και διασκέδαση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βίκτωρα Μαντοβάνη, "οι Κύπριοι ταξιδεύουν πολύ, τώρα είναι η περίοδος τους. Πάμε πάρα πολύ καλά. Οι ναυλωμένες πτήσεις φεύγουν υπερπλήρεις".

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαντοβάνης είπε ότι "βλέπουμε ότι θέλουν να ταξιδέψουν και υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον από πέρσι".

Ο Κύπριος, συνέχισε, αναζητά πλέον φθηνούς προορισμούς για τις διακοπές του, με βασικότερο παράγοντα στην επιλογή του την "τιμή" και το συνολικό κόστος. "Γυρεύουν χαμηλού κόστους επιλογές - αυτό είναι το σύνθημα", σημείωσε.

Σε ερώτηση ποιοι είναι οι προορισμοί που διαλέγει φέτος ο Κύπριος, ο κ. Μαντοβάνης είπε ότι πρώτη θέση έχουν τα ελληνικά νησιά ως επί το πλείστον, σύμφωνα με τις πρώτες κρατήσεις που έχουν γίνει.

Ακολουθεί η Κεντρική Ευρώπη, το Παρίσι, η Ιταλία, η Αυστρία και η Τσεχία.

Από τα ελληνικά νησιά, ζήτηση έχουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Σκιάθος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα.

Η Μύκονος αν και σχετικά ακριβή, περιλαμβάνεται κι αυτή στις επιλογές των Κυπρίων.

Στο φετινό πρόγραμμα διακοπών έχει ενταχθεί και η Λευκάδα λόγω των πτήσεων που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή.

Ο κ. Μαντοβάνης διευκρίνισε ότι μπορεί ο αριθμός των Κυπρίων που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές να αυξηθεί για φέτος αλλά δεν θα προκύψει κερδοφορία λόγω των χαμηλών κόστων διακοπών που ζητούνται.

Πηγή: politis-news.com

Διαβάστε επίσης:
Κίνημα Οικολόγων Κύπρου: Καταγγελίες για εγκαταλείψεις κατοικιδίων