ΚΥΠΡΟΣ

Ερογλου: Δεν θα δεχθούμε τις απαιτήσεις των ε/κ

Ερογλου:  Δεν θα δεχθούμε τις απαιτήσεις των ε/κ

Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των "πραγματικοτήτων", δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι δεν θα δεχθεί όσα θέλει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο κατεχόμενο Πέργαμος, ο Έρογλου ισχυρίστηκε ότι οι "ακραίες απαιτήσεις" της ελληνοκυπριακής πλευράς φανερώνουν την "απροθυμία" της για λύση, και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών και να κάνει βήματα προς την επίτευξη λύσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των εγγυήσεων της Τουρκίας και ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ψεύδεται εδώ και χρόνια όταν λέει ότι θα αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός, θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και θα φύγουν οι έποικοι.

Ο Έρογλου ισχυρίστηκε, επίσης, ότι το Barbaros ήταν πρόφαση για την ελληνοκυπριακή πλευρά να διακόψει τις συνομιλίες, και ότι είχαν γίνει επανειλημμένες προειδοποιήσεις ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα λάμβανε μέτρα εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά συνέχιζε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις