ΚΥΠΡΟΣ

Έρογλου: Πιο απόλυτος από το Χριστόφια ο Αναστασιάδης

Έρογλου: Πιο απόλυτος από το Χριστόφια ο Αναστασιάδης

Τη γνωστή τακτική της πρόκλησης ακολουθεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι πιο απόλυτος από τον Δημήτρη Χριστόφια και ότι χρησιμοποίησε το Μπαρμπαρός για να εγκαταλείψει τις συνομιλίες. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιμένει το αποτέλεσμα των "εκλογών" για να παρακαθίσει σε συνομιλίες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση ο κ. Έρογλου είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι "άτομο που προήλθε από την ΕΟΚΑ. Γι' αυτό στη φάση που θα άρχιζε το παζάρι στο τραπέζι, χρησιμοποιώντας το πλοίο ως δικαιολογία, έφυγε. Τώρα σίγουρα περιμένει το αποτέλεσμα αυτών των «εκλογών» για να γυρίσει".

Δεν μπορεί αυτός που εγκαταλείπει τις διαπραγματεύσεις να βάζει όρους για να επιστρέψει, συνέχισε ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας ότι μετά τον Απρίλη θα αρχίσει η διαπραγμάτευση ενός νέου κεφαλαίου. "Θα αρχίσει από εκεί που αφέθηκε. Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, σύμφωνες με τις παραμέτρους των ΗΕ".

Μιλώντας σε χωριά της Μόρφου ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι έθεσε υποψηφιότητα για να "ολοκληρώσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή την μισή δουλειά. Με το ότι έφυγε ο Αναστασιάδης απομακρυνθήκαμε από τη λύση του προβλήματος. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα γυρίσει στο τραπέζι και πιστεύω ότι θα συναντηθούμε με τον Αναστασιάδη και θα λύσουμε το πρόβλημα. Εάν είναι εφικτό ή όχι θα το μάθουμε μόνο αν καθίσουμε στο τραπέζι", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις