ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Αναστασιάδης: Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Την απόφαση της Βουλής για έγκριση του πολυνομοσχεδίου για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, χαιρέτισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υποδεικνύοντας ότι ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές και κατ’ επέκταση για πλήρη απεξάρτηση από τους δανειστές.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες στους ηγέτες και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων που στήριξαν το πολυνομοσχέδιο (ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ) χωρίς να παραγνωρίζει, όπως σημειώνει, τη στάση των υπολοίπων κομμάτων που έστω και αν καταψήφισαν το νομοσχέδιο συνέβαλαν στην τελική του μορφή.

Ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι η νομοθεσία που εγκρίθηκε από τη Βουλή είναι προϊόν σκληρής και επίπονης προσπάθειας της κυβέρνησης με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της κυβέρνησης, των τροποποιήσεων στα νομοσχέδια προς περαιτέρω διασφάλιση των ευάλωτων ομάδων, καθώς επίσης και σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Υπογραμμίζει παράλληλα πως είναι εμφανές τόσο από την τελική μορφή της νομοθεσίας όσο και από δηλώσεις εκπροσώπων της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων ότι με τη νέα νομοθεσία παρέχεται επαρκής προστασία στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και, ταυτόχρονα, διορθώνεται μια ανωμαλία που τυχαίνει εκμετάλλευσης από κάποιους που, ενώ μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εκμεταλλεύονται το ισχύον σύστημα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει επίσης ότι η απόφαση της Βουλής, ανάμεσα σε άλλα, ενισχύει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές και κατ’ επέκταση για πλήρη απεξάρτηση από τους δανειστές, επιτρέπει τη συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση του υπόλοιπου της δόσης

Σχετικές ειδήσεις