ΚΥΠΡΟΣ

Νέο τουριστικό χάρτη εκδίδει η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

Νέο τουριστικό χάρτη εκδίδει η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

Ένα τρισδιάστατο τουριστικό χάρτη προς χρήση από τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αγία Νάπα, θα εκδώσει εντός των ημερών ο Δήμος, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα αποσταλεί επιστολή στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και στον ΚΟΤ ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε οι ξενοδόχοι να μειώσουν κατά μία ώρα την προσφορά του all inclusive.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας και Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «πέρσι είχαν τυπωθεί 50 χιλιάδες αντίτυπα του τουριστικού χάρτη της περιοχής, ο οποίος περιελάμβανε τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, με στόχο οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενημερώνονται για τα αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής».

Φέτος, συνέχισε «με τη συνεργασία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση του συγκεκριμένου χάρτη, ο οποίος θα γίνει τρισδιάστατος. Στόχος μας είναι να τυπώσουμε περίπου 600 χιλιάδες αντίτυπα ούτως ώστε την επόμενη τουριστική σαιζόν ο κάθε επισκέπτης που κάνει check – in στο ξενοδοχείο του, να παίρνει με το κλειδί του και ένα τέτοιο χάρτη».

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε και στο θέμα του all inclusive και υπενθύμισε «το πρώτο παγκύπριο τουριστικό συνέδριο με το συγκεκριμένο θέμα είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2014 στην Αγία Νάπα”. Το σημαντικό αποτέλεσμα που εξήχθηκε από το συνέδριο αυτό, είπε, ήταν πως ο ξένος επισκέπτης πρέπει να πειστεί να βγει από το ξενοδοχείο του και να αποκτήσει διάφορες εμπειρίες, όπως να δοκιμάσει κυπριακούς παραδοσιακούς μεζέδες σε μία ταβέρνα, να γευτεί ούζο και άλλα κυπριακά ποτά σε ένα μπαρ και να επισκεφθεί διάφορους χώρους και αξιοθέατα της περιοχής.

ΠΗΓΗ ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις