ΚΥΠΡΟΣ

Από αρχές 2016 το Σχέδιο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας στη Κύπρο

Από αρχές 2016 το Σχέδιο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας στη Κύπρο

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) Χαράλαμπος Πετρίδης δήλωσε σήμερα ότι αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας από την ερχόμενη χρονιά.

Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Πετρίδης είπε ότι η τροποποίηση που γίνεται αυτή τη στιγμή στο σχέδιο αφορά “την καταβολή ετησίως του 60% των συνολικών πληρωμών του δανείου”, σημειώνοντας ότι προηγουμένως υπήρχε η επιδότηση του επιτοκίου μέχρι 4%.

“Σήμερα θα δύναται κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να καταβάλλεται και κάποιο ποσό για το κεφάλαιο και όχι μόνο οι τόκοι”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι υπάρχει οροφή ανά δανειολήπτη, ανά δάνειο, στις €10.000 ετησίως και πρόσθεσε ότι “αναμένουμε ότι το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή με το νέο έτος”.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ εξήγησε πως για να είναι κάποιος δικαιούχος του σχεδίου θα πρέπει πρώτα να έχει εξαντλήσει όλες τις υφιστάμενες διαδικασίες που “αφορούν την αναδιάρθρωση δανείου ή οποιαδήποτε διαμεσολάβηση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου και θα πρέπει σίγουρα να έχει αποταθεί στην Υπηρεσία Αφερεγγυότητας και μέσω του Συμβούλου Αφερεγγυότητας να έρθει η αίτηση του δανειολήπτη κοντά μας”.

ΠΗΓΗ: ikypros/ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις