ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Στις 30 Νοεμβρίου η ακρόαση των δύο αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν πολίτη

Πάφος: Στις 30 Νοεμβρίου η ακρόαση των δύο αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν πολίτη

Αίτημα για αναβολή υπέβαλαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.

Στο αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης των αστυνομικών Νικόλα Τσαρδελή και Γιώργο Γεωργίου δεν έφερε ένσταση η Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Ο κ. Τσαρδελής ζήτησε περαιτέρω χρόνο για προετοιμασία της υπόθεσης καθότι αυτή την περίοδο ήταν – όπως είπε- πλήρως απασχολημένοι με την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τη δωροδοκία του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρ. Ερωτοκρίτου στην οποία εκπροσωπούν το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους και ΣΙΑ ΔΕΤΕ.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ έκανε αποδεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, συνεκτιμώντας – όπως είπε- και τη θετική τοποθέτηση της Εισαγγελικής Αρχής και επειδή πρόκειται για πρόσφατη υπόθεση.

Η υπόθεση είπε ο κ. Δαυίδ καταχωρήθηκε στις 14.9.2015 επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν θα παραβλέψει ταυτόχρονα το πρόγραμμα του Κακουργιοδικείου .

Χαρακτήρισε αιτιολογημένο το αίτημα και ανέβαλε την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης στις 30 Νοεμβρίου 2015 στις 09:00 το πρωί.

Ο κ. Δαυίδ διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους δηλαδή παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα , το όνομα τους έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα ενώ έχουν υπογράψει και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ ο κάθε ένας με ένα αξιόχρεο εγγυητή.

Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για σκληρή, εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση άλλου προσώπου και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Την σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σιατολιάς.

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις